Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

“Hortulanus” is een biologische gecertificeerde boerderij in Toscane (Italie), die al 10 jaar met goud bekroonde olijfolie en wijn produceert. Het landgoed beslaat 23 ha grond met 3000 volwassen olijfbomen en een wijngaard.

 

Drie jaar geleden is de conversie naar Biologisch-Dynamische landbouw ingezet. Wij streven ernaar een gemengd bedrijf te worden, met een harmonieuze en evenwichtige bedrijfsvoering en een goede balans tussen de huidige en de nieuw te ontwikkelen activiteiten.

 

De nieuwe plannen voor de komende jaren zijn als volgt:

IMKERIJ. Het ontwikkelen van een bijensanctuarium op 2 ha, ter ondersteuning en versterking van bestuivende insecten. Dit houdt in het opzetten van een BD bijenstal, het inzaaien met bijenmengsels, het planten van drachtplanten en -bomen, en het planten van oude rassen van hoogstammig- en kleinfruit.

 

KRUIDENTUINEN. Aanleggen van een paar kruidentuinen. Dit ter ondersteuning van bestuivende insecten. Maar ook als basis voor het maken van BD-preparaten voor de compost, de moestuin, de olijvenboomgaard en de wijngaard. Tevens dienen de kruiden voor de verwerking in producten voor verkoop, en ten behoeve van workshops over medicinale en cosmetische toepassingen van kruiden.

 

MOESTUIN. Productietuin van diverse groentes (verwerking voor verkoop op kleine schaal).

 

KLEINVEE. Kleinschalige veeteelt van schapen en gevogelte zoals kippen. Dit ten behoeve van de bemesting van de moestuin-bedden, voor de begrazing van ruige delen van het land, en de verkoop van eieren en vlees.

 

KENNISCENTRUM. Ontwikkelen van een kenniscentrum waarin “a happy & healthy life” centraal staat. In het centrum zullen lezingen, cursussen en workshops gegeven gaan worden (door derden) over imkerij, biologisch/BD landbouw, zelf-voorziening, voedselveiligheid, gezondheidsaspecten van kruiden etc. Om dit te realiseren en te ondersteunen gaat er geinvesteerd worden in een cursusruimte, een laboratorium en een filmruimte op het landgoed.

 

WAT ZOEKEN WIJ?

 

Wij zijn op zoek naar een boer(in), die met veel inzet en plezier gestalte wil geven aan onze uitbreidingsplannen. Onze voorkeur gaat uit naar een biologisch / BD geschoolde boer(in), of iemand die veel ervaring heeft opgedaan in biologische / BD landbouw). Een echtpaar/ koppel is ook zeer welkom. De geschikte kandidaat is:

 

- Een boerderij-manager met een commerciele inslag en organisatietalent (het vermogen overzicht over de werkzaamheden op het land te bewaren en te bewaken);

- Een harde werker, die initiatiefrijk en inspirerend is;

- In staat een team aan te sturen (een paar vaste mensen en een team van seizoens-krachten en WWOOF vrijwilligers);

- Een teamplayer, communicatief sterk en sociaal vaardig;

- In staat de missie van Hortulanus uit te dragen (in rondleidingen, in het kenniscentrum en in contact met derden);

- In staat teelt- en oogstplannen op te zetten (moestuin, kruidentuinen);

- Heeft kennis van/ ervaring in grondbewerking, gebruik preparaten

- Heeft kennis van/ ervaring in bijen en andere bestuivers;

- Heeft kennis van/ ervaring in kruidenteelt (en toepassingen)

- Heeft kennis van/ ervaring in kippen en schapen;

- Geinteresseerd in de verwerking van producten (tomaten, groenten, jam, kruiden, honing etc. etc.);

- Bereid en in staat snel Italiaans te leren;

- Beheerst Nederlands en Engels.

 

WAT BIEDEN WIJ?

 

- Goed salaris (n.o.t.k. op basis van kennis en ervaring);

- Mooie woonruimte (eigen huis op het landgoed);

- Veel ruimte voor initiatieven en ideeën;

- Kleine organisatie waar we als hecht team samenwerken;

- Kans om op een van de mooiste plekken van Italië te wonen;

- Verhuiskosten betaald

- Taalcursus Italiaans.

 

PROCEDURE

 

Mail je cv en motivatie brief naar de onderstaande e-mailadressen. Binnen twee weken ontvang je bericht. Mocht je uitgenodigd worden voor een eerste gesprek, dan zal dat in eerste instantie in Nederland plaatsvinden. Vervolgens vindt een tweede gesprek plaats in Toscane. De reiskosten zullen hiervoor vergoed worden. Heb je vragen dan kun je die per mail stellen. Voor meer informatie over landgoed Hortulanus: www.hortulanus.it

 

Shifra & Jill Steinberg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Marjan Smits (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel