Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

gemeenteamsterdamWij zoeken een Stagiair van de BBL opleiding Aeres Warmonderhof voor Educatie & Groen op de Ridderbos schooltuin. Het is een stageplaats, voor een heel of half jaar 2018/2019

 

Functiesamenvatting

Ben jij een enthousiaste deeltijd student die graag met kinderen in het onderwijs werkt? Dan kun je bij ons terecht vanaf september 2018. Een student die mee helpt bij de lessen maar ook de tuinman assisteert bij diverse klussen in het groen van onderhoud in de borders tot opkweken en verspenen van zaden en plantjes. Voor deze tuin zijn we op zoek naar iemand die zich tevens in wil zetten voor het lopende  ‘recycle-project’. Dit is een onderzoek ingezet om kinderen bewuster om te laten gaan met plastic. Daarnaast is de tuin gestart met een zintuigentuin. Deze moet verder ontwikkeld, gecreëerd en onderhouden worden. Kortom een dynamische stageplek waar je jezelf op verschillende vlakken kan ontwikkelen.


Functie

Educatie

Je draait mee in het jaarrond schooltuinprogramma,  de educatief medewerker is jouw begeleider.

september en oktober     : De afronding van het plastic-project 1, evaluatie en eventuele voortzetting. Daarnaast de verwerkingslessen, het verwerken van de schooltuinoogst in o.a. azijn, pizza, soep, zalf etc..  

november en december : Het voorbereiden van het nieuwe jaar inclusief plannen voor de zintuigentuin.

januari t/m  maart            : De binnen lessen, over o.a. grond, zaden en de aanpak op de schooltuinen.

april t/m oktober               : De buiten lessen, leren zaaien, planten, oogsten en onderhouden van je eigen   moestuin

 

Wat ga je doen

Assisteren bij het lesgeven (of zelf les geven) aan kinderen binnen en buiten is een belangrijk deel van deze stage. Je leert de in’s en out’s van moestuinieren en oefent in pedagogische, didactische en organisatorische vaardigheden, binnen en buiten en met groepen kinderen van verschillende scholen.

Werken op de schooltuinen is “multi tasken”!.

 

Groen

Onder begeleiding van de tuinman zorg je er voor dat alle groene voorbereidingen voor  het tuinseizoen zijn getroffen zodat de educatief medewerkers met de kinderen aan de slag kunnen tijdens de buiten lessen op de schooltuin.. Ook help je in het winterseizoen met de voorbereiden in het leslokaal en andere organisatorische klussen die daarmee samenhangen. Verder:

  • Assisteer je de educatiemedewerkers tijdens de lessen waar nodig;
  • Ben je betrokken bij het opkweken en verspenen van zaden en planten in de kas;
  • Help je mee de kindertuinen en de borders op de schooltuinen netjes en onkruid vrij te houden;
  • Help je het terrein winterklaar te maken en in het voorjaar weer te prepareren voor nieuwe groepen.

 

Recycle-project en zintuigentuin

Naast meewerken op de tuin zoeken we iemand die zich willen inzetten voor het recycle-project. Dit is een lopend onderzoek met als doel kinderen bewuster te leren omgaan met plastic. Het onderzoek loopt nog tot en met oktober. Hierna moeten de resultaten uitgewerkt worden en volgt er een evaluatie. Jij bent hier in samenwerking met de educatief medewerker verantwoordelijk voor. Daarnaast ga je een rol spelen bij de ontwikkeling van een zintuigentuin en de lessen daaromtrent.

 

Wij vragen

Je bent zelfstandig, kunt goed organiseren en vindt het leuk om met kinderen in het groen te werken. Ook heb je affiniteit met het brede terrein van Natuur en Milieu Educatie (NME) Verder:

  • Je bent deeltijd student bij de Warmonderhof
  • Je bent 2 tot 4 dagen inzetbaar;
  • Je bent communicatief sterk en beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift goed.

 

Wij bieden

Wij bieden een stageplek in een groene en idyllische omgeving. Daarnaast kun je rekenen op een prettige werksfeer, collegialiteit, goede begeleiding en veel ruimte voor eigen inbreng en ontplooiing.

De stagevergoeding is conform de regelgeving die geldt voor de gemeente Amsterdam.

 

Informatie

Voor vragen over de inhoud van de stage kun je contact opnemen met Lineke van Opzeeland, Coördinator NME. Tel: 020-6325750/ 06 – 10 70 01 79. Voor  meer informatie over de schooltuinen kijk op de website van de gemeente Amsterdam. 

 

Solliciteren?

Heb je belangstelling voor deze stageplek? Stuur dan  je motivatiebrief en cv naar Lineke van Opzeeland, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van “Stage Ridderbos schooltuin.”

 

“De gemeente Amsterdam voert diversiteitbeleid. De gemeente wil dat het personeelsbestand in o.a. leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur, culturele achtergrond en opleiding een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Elke vacature staat open voor zowel mannen als vrouwen, tenzij uitdrukkelijk anders is vermeld.”

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel