Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

india1

Specialist biologische tuinbouw, stagiaire of vrijwilliger in Zuid-India    

Kattaikkuttu Gurukulam, September 2018 – Juni 2019

Jeugdtheaterschool KATTAIKKUTTU GURUKULAM (KKG) is een interne basis/ en middelbare school in Punjarsantankal Village, in Zuid India. De KKG voorziet in formeel onderwijs en artistieke training en stelt jongeren met een achterstandsituatie in staat hun eigen keuzes te maken. Onze studenten behoren tot de meest achtergestelde gemeenschappen in de regio.

india2De opleiding geeft de kinderen degelijke artistieke, intellectuele en levensvaardigheden die hen in staat stellen om succesvolle uitvoerders te worden, of, in het geval zij niet kiezen voor een carrière in de podiumkunsten, om ergens anders hogere studies of beroepsopleiding te volgen. De KKG heeft Kattaikkuttu-trainingen en -voorstellingen toegankelijk gemaakt voor meisjes en jonge vrouwen, een historische doorbraak in een theater dat van oudsher alleen door mannen gespeeld mocht worden. Het stigma dat de plattelandsbevolking heeft op actrices en voordachtskunstenaressen wordt hiermee doorbroken. Plattelandsmeisjes en -vrouwen krijgen ook hun stem op het podium.
Meer informatie is te vinden op onze website www.kattaikkuttu.org en op Facebook-pagina https://www.facebook.com/Kattaikkuttu.Theatre.

 

PROJECT OVERZICHT

C:\Users\hendri01\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001 De KKG is een kleinschalige biologische landbouwproject gestart. Ongeveer een halve hectare grond is beschikbaar voor een moestuin en ongeveer 1 hectare kan worden gebruikt voor fruitbomen en medicinale bomen en planten.

De belangrijkste doelstellingen van het project zijn om de organisatie holistisch duurzaam te maken. Het project beoogt:

1. Verhoging van de productie van groenten en fruit van ons eigen land

2. Voorzien van studenten, personeel en bezoekers (totaal ca. 70 mensen) van gezond, biologisch voedsel dat vrij is van chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen.

3. Gebruik van de schooltuin voor educatieve doeleinden en om bewustzijn te creëren over holistisch leven.

 

DELIVERABLES

De stagiaire / vrijwilliger zal een volledig schooljaar doorbrengen in de Gurukulam, gedurende welke hij / zij als project heeft:

1. Het organische tuinproject verder ontwikkelen en implementeren met behulp van en recycling van beschikbare on-site middelen.

2. Opleiden twee personeelsleden om het beheer van de tuin over te nemen na de voltooiing van het verblijf van de gast.

3. Contact onderhouden met andere instellingen en personen die werkzaam zijn op het gebied van biologische landbouw om een degelijke kennis en knowhow te verkrijgen over biologische landbouw en duurzaam tuinieren

4. Bewustzijn creëren of/en stimuleren bij studenten, medewerkers en bezoekers over het belang van het beschermen van het milieu en gezond leven.

 

 

 

ANDERE DELIVERABLES

o Onderzoek en implementeer lokale methoden van ongediertebestrijding

o Ontwikkel een gedetailleerd plan afgestemd op het Indiase klimaat; dit plan bevat strategieën voor:

- Composteren en vermicomposteren

- Waterbeheer: verzameling van huishoudelijk afvalwater en inzameling van regenwater; Grijs waterbeheer

- Mulchen en grondverbetering

- Selectie van gewassen, planten en bomen; bijsnijdpatronen

 

VEREISTEN

o Achtergrond in de land- en tuinbouw bij voorkeur met kennis over biologische landbouw, permacultuur

en/of duurzaam tuinieren

o Talent: energieke en enthousiaste teamspeler en zelfstarter die het vermogen heeft om zijn / haar eigen werk samen met toegewezen personeel van de school te plannen en te organiseren

o Flexibiliteit en coöperatieve werkstijl om de taken uit te voeren en tegelijkertijd gevoelig te zijn voor de lokale gebruiken en waarden van de school

o Kennis van de taal (Tamil) zou een troef zijn, maar is geen absolute vereiste, Engels wel.

C:\Users\hendri01\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002 o Betrokkenheid bij het dagelijks leven van de Kattaikkuttu Gurukulam - ook na schooltijd.

 

Contact: Christel van Dijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel