Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

Overname van Hansketien

Biologisch-dynamische geitenkaas van het Drentse platteland!

 

HansketienGeitenboerderij Hansketien in Mantinge maakt al zo’n 30 jaar prachtige biologische Grie (een Griekse saladekaas).  Nu willen de huidige eigenaren, Peter Govers en Ina Eleveld het bedrijf overdragen.

Wij willen het bedrijf overnemen en verder ontwikkelen, en hebben daarvoor een mooi plan uitgewerkt. Nu zijn we bezig om de financiering van deze overname rond te krijgen.

Daar hebben we weinig tijd meer voor; de huidige eigenaren zijn al enige tijd bezig met het overnametraject, en willen dit nu afronden. Er is dan ook een reëel gevaar dat dit prachtige bedrijf in gangbare handen over gaat.

 

Geitenboerderij Hansketien is een grondgebonden biologisch-dynamisch bedrijf met een groot aandeel eigen voederwinning. We zetten het bedrijf in zijn huidige vorm voort en ontwikkelen van daar uit verder. We gaan een levendig bedrijf vormen op deze plek in Drenthe, waarbij we aansluiten bij het rijke cultuurlandschap en actief bouwen aan biodiversiteit.

De geproduceerde melk verwerken we tot Grie, een mooi en sterk product dat goed in de markt staat. Daarnaast mesten we de bokjes die op het bedrijf geboren worden af en verkopen het vlees wordt. Dit is een invulling van de maatschappelijk steeds breder gevoelde verantwoordelijkheid voor de mannelijke dieren, die nog te vaak afgedankt worden. We produceren gezond en lekker voedsel voor mens en dier. We verzorgen actief het contact met consumenten en met andere bezoekers, zodat zij de verbinding met hun eigen voeding kunnen ervaren.

We bieden ruimte aan mensen die een beschermde werkplek nodig hebben.

We verzorgen het bedrijf en de grond zodanig dat deze duurzaam in staat zijn om volwaardig voedsel voort te brengen. Als de asbest daken op twee van de schuren gesaneerd moeten worden leggen we daar zonnepanelen neer.

 

Overname van Hansketien vraagt een totale investering van € 1.176.790 nu, en nog eens € 200.000 over drie jaar. We kunnen daarvan zelf € 120.000 inbrengen. Om met de bank verder om tafel te kunnen hebben we meer nodig. We zoeken nog ca. € 300.000.

Wie wil en kan er bijdragen, in de vorm van een schenking, een achtergestelde lening tegen lage rente, een jaarlijks abonnement op onze producten of een combinatie hiervan? Er zijn verschillende pakketten en certificaten beschikbaar, waarmee je dit mooie project mede mogelijk maakt.

Daarmee verzorg je dit mooie stukje aarde, waarop wij een gezonde landbouw bedrijven en een goed en lekker product leveren. Als je wilt zien hoe het bedrijf er nu uit ziet, kijk dan op www.hansketien.nl.

 

We zijn natuurlijk te allen tijde bereid om onze plannen mondeling of schriftelijk verder toe te lichten. In ieder geval houden we jullie via een Nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen! Voel je vrij om dit bericht door te sturen aan anderen van wie je vermoedt dat zij geïnteresseerd kunnen zijn.

 

Liesbeth Brands-Hospers, Monique Hospers-Brands en Martijn Stam

14 februari 2018

 

 

JA, ik doe mee!!

Stuur dit (ingevulde) formulier per mail terug aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Kruis aan wat van toepassing is.

 

O   Ik doe een donatie van           € ……               eenmalig / jaarlijks                  voor de komende … jaar

 

O   Ik investeer een bedrag van                          € …..                                               rente nader af te spreken

 

0    Ik leen een bedrag van           € ….                 rente en looptijd nader af te spreken

 

      Adoptiecertificaten

0    Ik koop een adoptiecertificaat voor een geit voor €1.000. Er wordt een geit naar mij vernoemd, met een naambordje in de stal, ik ontvang de komende 5 jaar jaarlijks een pakket Grie en ik kan op open dagen mijn geit komen bekijken.                       … adoptiecertificaten geiten

 

0    Ik koop een adoptiecertificaat voor de bijen van €1000. Er wordt een bijenvolk naar mij vernoemd, ik ontvang de komende 5 jaar  jaarlijks een potje honing en ik kan op open dagen mijn bijenvolk komen bekijken.             … adoptiecertificaten bijen

 

0    Ik koop een adoptiecertificaat voor de Hagheweyder kippen van €1000. Ik krijg een naambordje op de kippenstal, ik ontvang de komende 5 jaar jaarlijks een doosje eieren en een braadhaan en ik kan op open dagen de Hagheweyder kippen komen bekijken.

                                                               … adoptie certificaten Hagheweyder kippen

 

      De adoptiecertificatengelden voor 5 jaar; daarna kunnen nieuwe certificaten gekocht worden.

 

0    Ik wil graag het bedrijfsplan ontvangen

 

0    Ik wil graag een nader gesprek

 

Naam:                                                 …………………………………………………

Adres                                                   …………………………………………………

Postcode en plaats                         …………………………………………………

Telefoon                                             …………………………………………………

Email                                                    …………………………………………………

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel