Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

Raatakkers, ook Celtic fields genoemd, zijn aaneengesloten raatvormige prehistorische akkersystemen uit de Bronstijd.

raatakkersHet doel van de Stichting ( i.o.) Nieuwe Raatakkers is :

 

1- Het vergroten van de biodiversiteit voor de nieuwe raatakkers zelf en het gebied  er omheen. Door op natuurlijke wijze gewassen te verbouwen op een complex van aaneengesloten kleine akkers gescheiden door bloemrijke  natuurstroken wordt getracht om bijvoorbeeld  akkervogels zoals de Veldleeuwerik, Patrijs en Ortolaan terug te krijgen in het gebied.

 

2- Het geven van veel plezier aan mensen die de akkers bewerken en hen gezond  biologisch voedsel te verschaffen.

Wij willen dit bereiken door op kleine akkers van 500 m² gewassen te verbouwen gescheiden door bloemrijke natuurstroken . Hetzij oude groenten en granen als pastinaken , emmertarwe, spelt, rogge, gerst , vlas, boekweit en duivenbonen maar ook gangbare gewassen als zonnebloem, artisjok, aardappels , suikermaïs, pompoen,  zwarte of rode bessen, cranberries, aardbeien, lupine, courgettes, paprika’s  enz. 

De bewerking van de raatakkers moet in overeenstemming met de natuur zijn, waardoor een wederzijdse positieve beïnvloeding van de natuur in de natuurstroken en houtwallen en cultuurgewassen  op de akkers plaats vindt.

Wij zijn er van overtuigd dat de natuur op deze manier in zijn oude glorie kan worden hersteld .

Daarbij wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen zoals kunstmatige herbiciden, insecticiden of fungiciden noch kunstmest gebruikt . Verder wordt er ook geen gebruik gemaakt van grote zware machines.

Er wordt bij voorkeur handmatig onkruid gewied, gezaaid en geoogst. Daarbij is alleen een tuinfrees of kleine tractor toegestaan en ook af en toe, voornamelijk als demonstratie ,een paard. Na verloop van tijd zullen meer en meer soorten planten, vogels, vlinders en insecten zich in het gebied thuis gaan voelen.             

Iedereen kan een akker van 500 m² huren voor € 200 per jaar en daar  zijn favoriete gewas op verbouwen, mits geheel natuurvriendelijk.  

Ook vrijwilligers die op vrijdag een paar uur komen helpen en zo dit project ondersteunen   zijn van harte welkom. Zij kunnen meehelpen met het algehele onderhoud en de teelt van gewassen voor de pluktuin op het Vinkenest. Zij krijgen ook een eigen strook indien gewenst om voor zichzelf iets te telen. Wij hebben in 2017 een start gemaakt op een oude ponyweide aan de Wieselseweg achter nummer 60 op een halve hectare . Ons kernteam bestaat uit Annemein de Graaf ( De WolleSik) , Francy van der Riet( Pluktuin) , Henk Beekman ( Vinkenest) en Jan Bulthuis ( initiatiefnemer).

Meer informatie  of aanmelden bij :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; 0553664791, 0613740613 )      

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel