Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

eltimonOp mijn boerderij in noord-oost Catalonië (Spanje) heb ik onderkomen en grond om studenten met affiniteit voor bio-dynamische landbouw / permacultuur een stageplek te bieden. Het gaat om een kleinschalig particuliere onderneming die in de hoofdzaak gericht is op zelfvoorzienendheid. Er zijn groentetuinen, kruidentuinen, zo’n 30 fruitbomen, druiven/bessen/aardbeien, 25 kippen en twee schapen.

Behalve het management en onderhoud van de bestaande aspecten en percelen is een aanzienlijk gedeelte van het land nog onontgonnen en biedt perspectief om praktijkervaring op te doen in het aanleggen van nieuwe cultuurgewassen (ontginnen, bodemopbouw, planten, etc). Wat dat project betreft ligt in de eerste instantie de nadruk op het uitbreiden van de boomgaard en het verbouwen van aromatische planten voor biologische kruidenthee. Momenteel zijn kruidenthee en eieren de enige doorlopende commerciële producten.  

 

Het gegeven dat de boerderij ‘off the grid’ is (en enigszins afgelegen in een idyllisch bergachtig bos ligt) en er op zeer pragmatische wijze permacultuur en bio-dynamische principes worden toegepast, maakt het volgens mij een interessante leerplek. Daarbij biedt het de mogelijkheid om te ervaren dat het leven op/van het land een praktisch haalbaar alternatief is.

 

Er is ook onderkomen en studieruimte beschikbaar voor studenten die op een rustige plek aan een scriptie/onderzoek willen werken.

 

Ik kan 1-3 personen voor een periode van 2 weken tot 2 maanden huisvesten. Onkosten voor onderkomen, eten en begeleiding zijn afhankelijk van de periode en het plan van de stagiair.

 

Contact: Timo, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., +34603107141

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel