Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

STAGELOPEN IN DEVON – OPROEP VAN BOER Daniel Sutherland (oud-Warmonderhoffer)

Dit is voor studenten met belangstelling voor integratie van land- en tuinbouw met natuurontwikkeling en zorg voor natuur en landschap op ecologische grondslag.
 

Mary en ik bieden volgend jaar gelegenheid aan studenten van Warmonderhof om kennis te maken met theorie en praktijk van organische tuinbouw zoals dit is toegepast in onze natuurtuin. Dit biedt veelzijdige praktijkervaring met bos- en tuinbouw in context van natuurbescherming, tussen april en september. Onze natuurtuin is bereikbaar per bus of trein via het stadje Totnes met spoorwegstation (c 10 km) en kerkdorp Diptford (c 1,5 km). Nabij is een kampeerplaats voor caravan of tent, ook lokaal gastverblijf.

Het verhaal van Daniel
De heer en mevrouw de Boer-Rozenwald - stichters van Warmonderhof - waren enthousiast over Devon, Craxon Combe en Avon Valley ('Area of Outstanding Natural Beauty', dwz 'Natuurschoon').

Na Warmonderhof heb ik in Nederland en buitenland mijn studie en werkzaamheden voortgezet met ecologie, planologie en historisch onderzoek in Noord-Amerika, Engeland, Ierland en Schotland. Na werkzaamheden in Londen zijn wij naar landelijk Devon verhuisd. Dank zij Warmonderhof kon ik hier toepassen wat ik in Warmond had geleerd, theorie en praktijk.

Over het gebied
Onze organisch bewerkte natuurtuin ligt in het landschappelijk beschermde Avon stroomdal en het hagenlandschap van Devon tussen Dartmoor en de zee. Het riviertje ontspringt op Dartmoor. De natuurtuin ligt op c 120 m boven zeeniveau. Het klimaat wordt hier door de zee beïnvloed en door wind tot hevige storm. Dit beperkt productie in land- en tuinbouw. De bodem bestaat uit verweerd secondair gesteente, oorspronkelijk uit het vier miljoen eeuwen oude geologisch tijdperk, het Devoon.


Over de boerderij
Restanten van de voormalige boerderij dateren uit de 18e eeuw. Tot 1968 was dit een zuivelbedrijf van c 30 ha pachtgrond met akker- en tuinbouw en begrazing. Tot nu toe berust het grondgebruik van c 1,5 ha op bestendige teelt en zelfvoorziening, d.w.z. fotosynthese en teelt van vers voedsel met behoud van de vruchtbare bodem dmv compostering, organische bemesting en windkering. Wat nog ontbreekt is een kas en beglaasde bak. In de organisch bewerkte moestuin worden groenten, kruiden, vruchten en wortelgewassen verbouwd. Bos en hagen leveren benodigd brandhout. Micro-klimaat is goed verbeterd door aanleg van windsingels, natuurbos en hagen. Hiervoor zijn er meer dan duizend bomen en struiken van inheemse soorten geplant. Oud grasland is biotoop van begraasd wei- en hooiland rijk aan soorten van zeldzame, wild-bloeiende planten.

Doelstelling van beheer is onderhoud en ontwikkeling van inheemse wilde flora en fauna in het golvende hagen- en heuvellandschap met bos en grotendeels grasland. Werkzaamheden in de natuurtuin betreffen een biotoop met open en stromend water, het leefmilieu van aquatische en terrestriale flora en fauna, waar onder orchideeën, allerlei soorten vogels en zoogdieren zoals das, eekhoorn, haas, ree en vos.

 

Devon is natuur- en cultuurhistorisch interessant terrein. Er zijn twee zeekusten, noord en zuid; ook twee nationale parken. Dartington Hall bij Totnes biedt muziek en voordrachten. Dr Rudolf Steiner heeft hier in Devon tijdens zijn kort verblijf persoonlijk de grondslag gelegd voor antroposofisch onderwijs, wat nu toegankelijk is op de Vrije School in Staverton en dicht bij het organische land- en tuinbouwbedrijf Riverford. Zijn hier misschien ook mogelijkheden voor praktijkervaring? Zeker valt hier veel te beleven en om van te leren.

Als er nog vragen zijn, aarzel dan niet te schrijven. Hartelijke groet.

Daniel J J Sutherland - Craxon Combe, Diptford, Devon, TQ9 7NA, England, GB/EU. Tel 0044-1548-821379. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel