Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

cortilsfotoLa Coopérative du Domaine des Cortils scrl is sinds 13 jaar een Nederlands initiatief juist over de grens bij Maastricht in Belgisch Wallonië.

Haar streven is om vanuit een gemeenschap (nu 18 mensen) te leven en te werken en mee te dragen als voorbeeld naar de wereld hoe voortaan duurzaam en verantwoord met de natuur samen te werken. Hiermee maakt ze opnieuw contact met haar eerdere voorbeeldfunctie uit de tijd van Karel de Grote (8e eeuw).

 

De coöperatie bestaat uit een aantal segmenten:

 1. een groot areaal (76 ha) aan bosbouw, land en tuinbouw langzaam op weg naar duurzame, m.n. volwaardige, biologische voeding, Met behulp van een voedselbos, agroforesterie, biol. dynamische landbouw, permacultuur, Anastasia, aquaponics, hopteelt, wijnbouw. Een combinatie met dieren past in het beeld.
 2. een samenwerkingssegment met een paar strategische partners, zoals Compagnons de la Terre, die agroforesterie toepast met paarden. Le Vieux Cortils die Permacultuur combineert metPermacultuur / Biol. Dynamisch.
 3. een belangrijke toeristische poot, waarin onze gasten tot zichzelf kunnen komen.
 4. een ambachtelijk- en kunstsegment, waarin onder meer de renovatie van een oeroud chateau valt, maar ook samenwerking met opleidingen, etc. Waarin schoonheid voorop staat.
 5. een researchpoot, waar we duurzame nieuwe technologieën ontwikkelen en toepassen om mensen autonoom te laten zijn op het gebied van gezond water, energie, voeding, water-management, verwarming, recyclage.
 6. een bewustwordingssegment, waarin we onze eigen innerlijke kracht terug ontdekken gevoed door de landschapsbron.
 7. een gemeenschap i.o. waarin naast gezamenlijk ook privé gekoesterd wordt, die wil wonen, werken, leven en steunpilaar voor Cortils wil zijn.

Cortils zet zich pragmatisch spiritueel in om de samenwerking met de natuur in brede zin weer gestalte te geven.

 

 

Wij zijn op zoek naar een boer(in),

die vanuit de biologisch dynamische gedachte een aantal hectares wil gaan doen en zich (zonodig op termijn) wil verbinden met de gemeenschap,

die bestaat uit bevlogen mensen met voornamelijk Nederlandse achtergrond, maar ook met een Waals of Vlaamse achtergrond.

We communiceren hier dus in Nederlands, Frans, Engels en soms Duits.

In eerste instantie zou je bijv. als stagièr(e) hier kunnen beginnen. Het is ook belangrijk dat je je thuis voelt in de gemeenschap en v.v.

Je komt te werken (en te wonen) in een klein team, waar je veel vrijheid krijgt en daarmee ook veel verantwoordelijkheid.

Je wordt uiteindelijk mede verantwoordelijk voor teelt, oogstplanning. bemonstering, afzet en transport.

 

 

Gewenste vaardigheden;

 • Talen beheersing, spreken en schrijven: Nederlands, Frans, Engels, Duits.
 • Passie en visie, kennis en ervaring.
 • Werken met computers en de behorende software.
 • In bezit van een autorijbewijs.
 • Proactief, Ideëel, Communicatief, Flexibel, Sociaal, Innovatief, Zelfstandig, Teamplayer en Stressbestendig.
 • Liefde voor de natuur
 • Praktisch spiritueel
 • Ondernemend ten gunste van de mensheid
 • Onze kernwaarden zijn Respect/Liefde; Verbinding; Stilte; Eigen Verantwoordelijkheid

Bij interesse mail je CV + motivatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of neem contact op met Pieter de Meijer tel 0032468389105

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel