Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

beemsterkleiOp Beemster Klei is een biologische vollegronds snijbloemenkwekerij in Middenbeemster (NH) die in 2016 is opgericht en legt zich toe op de teelt en verkoop van  zomerbloemen. De basis van de kwekerij ligt echter al verder  in het verleden; Jan Knook heeft bijna 15 jaar biologische zomerbloemen geteeld op het land wat nu Op Beemster Klei is. Hij heeft nog steeds een biologisch akkerbouwbedrijf op deze locatie. In 2016 is dit door mij, Julian Langelaan, overgenomen met de intentie om de biologische bloementeelt op het bedrijf verder te laten groeien (en de sierteeltsector weer iets mooier/groener te maken).

 

Afgelopen jaar is er op 1,8ha een groot aantal  biologische bloemen geteeld, waaronder pioenrozen en zonnebloemen, waardoor het mogelijk is om een biologisch boeket samen te stellen. De intentie is om het bedrijf volgend jaar nog iets verder te vergroten en beter te worden in wat we nu al doen. Het team van Op Beemster Klei zal volgend jaar uitgebreid worden met Andrea Roeland, waardoor dit ook mogelijk wordt. Verder werkt er op het bedrijf een aantal scholieren uit de buurt.

 

De biologische bloemen worden via verschillende kanalen afgezet; veelal richting tussenhandel, zoals bloemisten, groothandel, veiling e.d. Directe verkoop aan consumenten gebeurt niet/nauwelijks.

 

Het telen van biologische bloemen brengt uitdagingen met zich mee. Hier spelen de ontwikkeling van de markt en het brede assortiment een rol in, maar denk ook aan de zaken die komen kijken bij bemesting en gewasbescherming. In deze jonge jaren van Op Beemster Klei zijn we volop bezig met de ontwikkeling van het bedrijf, waarbij de stagiaire wordt uitgenodigd om mee te denken.

 

De voorwaarden die voor ons van belang zijn voor het bieden van een stageplek zijn de volgende:

 

- De stage vindt plaats in de  periode mei t/m aug; evt. vanaf apr.

- De stagiair(e) heeft de juiste mentaliteit; durft te twijfelen, houdt van bloemen, heeft doorzettingsvermogen, heeft een idee wat bloemen telen inhoudt maar hoeft geen (jarenlange) ervaring te hebben. We vinden het leuk om een stagiair bekend te laten worden met de bloementeelt hoewel we enige drukke weken hebben waarin de nadruk vooral ligt op productiewerk (en waarin we dus (extra) zullen rekenen op de stagiair om dan mee te helpen).

- De stagiair(e) past binnen het bedrijf. Daar zullen wij zelf achter moeten komen door in gesprek te gaan.

- Wij zijn zeer zeker bereid te investeren in een stagiair, zowel in tijd als in de vorm van een goede stagevergoeding. Wat daar tegenover staat (meewerken, maar ook uitgewerkte opdracht) moet daarmee in verhouding staan. Voor half werk doen we het niet, maar we zijn wel redelijk.

 

Contactpersoon

Julian Langelaan

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel