Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

groentenakker-2De Groentenakker is een biologisch tuinbouwbedrijf in Odijk, vlakbij Utrecht. Er worden meer dan 50 soorten groenten geteeld op 0,5 ha lichte rivierklei. Door de geringe oppervlakte wordt er intensief geteeld, hier hoort een complex teeltplan bij. Er wordt in de open grond, in een tunnelkas, onder tunnelbogen en in folie geteeld. Er wordt deels gebruik gemaakt van zelf ontworpen gereedschappen en efficiënte teelttechnieken.

De afzet gaat via het csa principe naar oogstaandeelhouders, de betere  restaurants en een aantal winkels. Op de Groentenakker staat niet de opbrengst van de gewassen maar de smaak en voedingswaarde voorop. Er wordt veel geëxperimenteerd met verschillende rassen en bijzondere gewassen. Dit alles staat in het teken van de zoektocht naar de lekkerste en gezondste variëteiten.

 

Wat valt er te leren op De Groentenakker:

Groententeelt:

  • opkweek, zaaien, planten, oogsten en winkelklaar maken van de meeste soorten groenten.
  • herkennen, voorkomen en bestrijden van ziektes en plagen
  • teelttechnische kennis
  • gewasverzorging
  • Gebruik en constructie van gereedschappen en machines voor kleine tuinderijen:  wielschoffel, onkruidbrander, handzaaimachine, woelvork, kantelschoffel enz.

 

Bedrijfsvoering:

  • meedenken over de ontwikkeling van de afzet
  • meedenken over productontwikkeling; hoe zet je een bijzonder gewas in de markt?
  • meehelpen aan het vergroten van het netwerk en de verbinding met de stad
  • ervaring opdoen in verkoop en logistiek

 

Ben je leergierig en wil je alles te weten komen over groententeelt? Hou je van lekker eten en koken?  Maar bovenal wil jij je handen uit de mouwen steken?

Neem dan contact met mij op via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ook als je in september pas start met de opleiding ben je welkom als vrijwilliger en kan je alvast wat kennis opdoen.

 

 

www.groentenakker.nl 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel