Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geĆÆnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

eemstad-2Per direct hebben wij 2 stageplaatsen beschikbaar op onze pionierende CSA tuinderij in de stad Amersfoort, bij Vathorst-Hooglanderveen.

 

In de lente van 2016 is Tuinderij Eemstadboerderij van start gegaan aan de Koningsbergenweg, op bedrijventerrein Vathorst, pal naast de nieuwe wijk Vathorst in Amersfoort. We zijn een gemeenschapstuinderij die naast productie ook educatie/groeiend voedselbewustzijn en zorg combineert, waarbij we de zorg samen met Land in Zicht verzorgen. De tuinderij staat onder leiding van Jolke de Moel, een professioneel biologisch tuinder.

 

Het leerwerk betreft alle voorkomende werkzaamheden op een tuinderij. Daarbij kun je je ook bezig houden met de afzet, verkoop op de tuin en elders. Op hetzelfde stuk land teelt ook Wytze Nauta, hij verzorgt bijna 1.5 ha graan, aardappelen en pompoenen en er staat een groepje van zijn beroemde dubbeldoelkippen op het land. Verzorging van de kippen en soms meehelpen op de akker en trekker kan ook voorkomen.

Omdat de tuin in 2016 is gestart is, is alles nog in ontwikkeling. Meedenken over (verbeteringen) in teelt en afzet is volop mogelijk.

 

Meer informatie vindt je op www.eemstadboerderij.nl en op Facebook Eemstadboerderij, of bel/mail even met Jolke de Moel, 06-24689915, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Onze missie:

Stichting Eemstadboerderij ontwikkelt stadslandbouw in Amersfoort op groene plaatsen in de stad en met name op (tijdelijk) braakliggende gronden in de wijk Vathorst. Tevens worden er dubbeldoelkippen gefokt voor eieren en vlees in Hoogland West (vlak buiten de stad). Het doel van de Eemstadboerderij is om met deze stadslandbouw op agroecologische wijze (dus o.a. zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen) landbouw in de stad te brengen, om de verbinding tussen consumenten en hun voedsel weer terug te brengen en ook deze braakliggende grond nuttig te gebruiken en biodiversiteit te bewerkstelligen.  Eemstadboerderij startte in 2016 een CSA op bedrijventerrein Vathorst waar nu een breed scala aan AGF wordt geproduceerd. Daarnaast hebben wij graan, hooi, stro, eieren en kippen- en rundvlees te koop.

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel