Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

 

 

olmenesDe organisatie    

OlmenEs is een  woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking. OlmenEs heeft de ervaring en overtuiging dat het leven in een veilige en vertrouwde gemeenschap voorziet in de behoefte van haar bewoners. Juist de samenhang in wonen, werken, cultureel/religieuze en vrijetijdsactiviteiten maakt OlmenEs bijzonder en onderscheidend. Binnen de setting van de woon- en werkgemeenschap, waarin ‘het gewone leven’ de boventoon voert, vindt professionele begeleiding en behandeling plaats. Op dit moment zijn we volop in ontwikkeling teneinde de teams zelf organiserend te laten functioneren conform visie en beleid van OlmenEs.

 

 

Zorgvisie

OlmenEs verleent zorg op basis van een antroposofische zorgvisie en werkt vanuit de kernmotieven: ontwikkeling en verbinding. Deze zijn in alle facetten van de organisatie herkenbaar: Naast de zorgvisie zijn deze kernmotieven ook terug te vinden in het medewerkersbeleid, de managementstijl, besturingsfilosofie en de positionering van OlmenEs in de maatschappelijke omgeving.

 

Vanwege het geplande vertrek van de huidige boer ontstaat deze full time vacature per 1 december 2017.  

 

Over de functie  

De boer is agrariër en werkplaatsleider tegelijk.

Hij is verantwoordelijk voor de boerderij, een gemengd biologisch dynamisch bedrijf met 7 melkkoeien op 15 hectare grond. De veestapel bestaat verder uit jong vee, paarden, varkens, schapen en kippen. 

Vanuit zijn/haar vakmanschap begeleidt en ondersteunt de werkplaatsleider de bewoners in hun ontwikkeling in het werk (sociaal therapie). De boerderij  maakt deel uit van het werkgebied Terra.

 

Je taken

 • Alle voorkomende werkzaamheden die horen op de boerderij.
 • Alle taken die bij de functie van werkplaatsleider horen waaronder:
  • Het begeleiden van groepen en individuele bewoners in een arbeidsproces uitgaande van hun

ontwikkelingsmogelijkheden. Je bent verantwoordelijk voor de continuïteit van de werkprocessen en bijbehorende werkzaamheden en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van vakmanschap binnen het werk/leerproces van de individuele bewoners.

 • Het voorbereiden van de werkzaamheden, het organiseren en structureren hiervan en het ontwikkelen van nieuwe arbeidsactiviteiten.
 • Het verzorgen van overdracht en bewonersadministratie.

 

Functie-eisen

De kandidaat die we zoeken heeft:

 

 • Ervaring en opleiding in biologisch- dynamische landbouw- en veeteelt, niveau MBO-4 (bijvoorbeeld Warmonderhof).
 • Affiniteit/ervaring met het begeleiden van mensen met een ontwikkelingsstoornis.
 • Kennis en ervaring met sociaaltherapie en leeft vanuit de antroposofische visie.
 • Ervaring in de zorg en/of de bereidheid tot het volgen van een relevante zorgopleiding.
 • Intuïtief, waarnemend vermogen.
 • Humor, kan aansluiten op verschillende niveaus, kan goed luisteren en analyseren, heeft levenservaring,is warm, betrokken en invoelend.
 • Goede communicatieve vaardigheiden en is een prettige collega in het samenwerken.

 

 

 

De boer heeft een belangrijke rol in het (culturele) leven in OlmenEs.

De volgende kerncompetenties vinden we daarom erg belangrijk: antroposofische levensvisie, gemotiveerd om op het terrein te wonen en deel uit te maken van de gemeenschap, geen 9-5 mentaliteit.

 

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

Een boeiende en gevarieerde functie met volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Je hebt de mogelijkheid om OlmenEs en de boerderij  verder mee te ontwikkelen en inhoud te geven aan maatschappelijke ontwikkelingen. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg.

Voor deze functie geldt een indeling in FWG 40. Daarnaast zijn er aanvullende afspraken specifiek voor het wonen en werken op de boerderij.

De functie is in principe voor onbepaalde tijd, waarbij eerst een jaarcontract wordt aangeboden.

Naast de boerderij is een woning beschikbaar.

Er is gelegenheid voor een ruime inwerkperiode door de huidige boer.

 

Informatie en reactie

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Meindert van der Zee, clusterhoofd, via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer: 06 – 57 87 1601.

 

Je kunt op de vacature solliciteren tot 10 april a.s. Bij aanstelling is het overhandigen van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht en vragen we referenties op.

Voor geselecteerde kandidaten zal een ervaringsdag worden georganiseerd op de boerderij met bewoners en medewerkers uit diverse geledingen.

Vervolgens zullen er sollicitatiegesprekken gepland worden.

 

Je kunt je sollicitatie, voorzien van CV, mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel