Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

groentenakkerDe Groentenakker is een biologisch tuinbouwbedrijf die in 2017 zijn eerste seizoen gaat draaien. De tuinderij ligt aan de Kromme Rijn in Odijk, vlakbij Utrecht. Ik, Stijn Costermans,  heb de afgelopen 6 jaar als tuinder in dienst ruime ervaring opgedaan in de biologische groententeelt, een eigen tuinderij is nu een logische volgende stap.  Hierbij komt heel wat kijken.

 

 

Buiten het leren groenten telen ligt hier een unieke kans om van dichtbij de opstart van een tuinderij mee te maken. Er worden meer dan 50 soorten groenten geteeld op 0,5 ha lichte rivierklei.

Door de geringe oppervlakte gaat er intensief geteeld worden ( denk hierbij aan de technieken die J.M Fortier  “ The Market Gardener” beschrijft in zijn boek) , hier hoort een complex teeltplan bij. Er wordt in de open grond en deels in een tunnelkas, onder tunnelbogen en in folie geteeld. De afzet gaat via het csa principe naar oogstaandeelhouders en naar restaurants, een landwinkel en verkoop aan huis.

 

Wat valt er te leren op De Groentenakker:

Groententeelt:

  • opkweek, zaaien, planten, oogsten en winkelklaar maken van de meeste soorten groenten.
  • herkennen, voorkomen en bestrijden van ziektes en plagen
  • teelttechnische kennis
  • gewasverzorging
  • Gebruik van gereedschappen en machines voor kleine tuinderijen:  wielschoffel, tweewielige traktor, handzaaimachine, woelvork, kantelschoffel enz.

 

Bedrijfsvoering:

  • ervaren wat er allemaal komt kijken bij de start van een tuinderij
  • meedenken over de ontwikkeling van de afzet
  • meehelpen aan het vergroten van het netwerk en de verbinding met de stad
  • ervaring opdoen in verkoop en logistiek

 

De tuinderij ligt op het terrein van de Bijenakker, hier worden voornamelijk bloemen en kruiden geteeld. Tevens is er een fruitboomgaard met oude rassen en natuurlijk een bijenstal met bijenkorven. Er worden kippen gehouden en 2 Bonte Bentheimer varkens. Er wordt veel aandacht besteed aan het behoud van een natuurrijke leefomgeving, waar het goed toeven is voor vogels, vlinders, bodemdiertjes en tal van insecten. De bijen verzamelen op de tuin en in de directe omgeving nectar en stuifmeel.  Kortom een prachtige plek waar het niet alleen goed toeven is voor groenten!

 

Mocht je interesse hebben om mee te helpen en te leren bij dit project, neem z.s.m. Contact met mij op via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ook als je in september pas start met de opleiding ben je welkom als vrijwilliger en kan je alvast wat kennis opdoen.

 

 

www.groentenakker.nl 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel