Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

voedseltuinDe Voedseltuin Overvecht is een gemeenschappelijke moestuin waar we biologische groente, kruiden, fruit en bloemen met en voor de buurt verbouwen. Iedereen die meehelpt, deelt mee in de oogst. De rest verkopen we aan lokale kookgroepen, horeca en in ‘Onze Winkel’, de buurtlandwinkel van Voedseltuin Overvecht en Stichting Utrecht Natuurlijk.

 

Voor de Voedseltuin Overvecht zoeken wij een bevlogen en ondernemende coördinator! Een stadstuinder met groene vingers en een sociaal hart, die zowel de tuin als de mensen tot bloei laat komen. Iemand die zich betrokken voelt bij de wijk en duurzaam voedsel, bereikbaar voor iedereen, belangrijk vindt. De coördinator is het gezicht van de Voedseltuin Overvecht, vindt het leuk om een praatje te maken met bezoekers, onze boodschap uit te dragen en nieuwe verbindingen te leggen.

Ben jij deze sociale stadstuinder? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In onderstaand profiel vind je meer informatie, voor vragen kun je contact opnemen met Ans Klein Geltink, 06-11252724 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Stichting Voedseltuin Overvecht

Eind april 2015 zijn we als Stichting Voedseltuin Overvecht gestart met de Voedseltuin Overvecht: een gezamenlijk moestuin voor de wijk. De tuin is 1200 m2 en ligt in stadsboerderij Gagelsteede van Stichting Utrecht Natuurlijk, midden in de wijk Overvecht. Buurtbewoners, scholieren, ondernemers en andere vrijwilligers verbouwen er gezamenlijk biologische groenten en fruit. De oogst is bestemd voor iedereen die meewerkt in de tuin en voor lokale verwerking en bereiding in (buurt)restaurants, catering en lokale kookgroepen en initiatieven van buurtbewoners. De tuin is een ontmoetingsplek voor de wijk en open voor iedereen die wil komen kijken, helpen, genieten en delen. De Voedseltuin Overvecht is de eerste schakel in een lokale sociale en groene keten van voedselproductie, verwerking en bereiding tot consumptie: ProefLOKAAL Overvecht.

 

De Voedseltuin Overvecht een plek is waar iedereen welkom is. De tuin biedt ruimte voor ieders talenten en wensen. Mensen vinden elkaar in dat wat bindt, verschillen in achtergrond, leefstijl, leeftijd en gezondheid verdwijnen hierdoor naar de achtergrond en doen er niet toe. Mensen vinden hun plek in de tuin om allerlei redenen en door het samen werken in de tuin vinden ze elkaar. Op deze manier slaan we bruggen tussen verschillende groepen bewoners in de wijk en tussen organisaties, bedrijven en bewoners.  Zo werken we met elkaar aan een plek waar iedereen welkom is en mag zijn wie zij of hij is. Waar iedereen naar vermogen en op eigen wijze bijdraagt aan een gezamenlijk resultaat.

 

Het gaat goed met de Voedseltuin Overvecht. Na ruim anderhalf jaar zijn we dan ook toe aan een volgende stap: uitbreiding van de Voedseltuin met een 2e locatie (1600m2). Zo kunnen we nog meer ruimte bieden en faciliteren voor ontmoeting, verbinding en samenwerking. 

 

 

 

Gezocht: Coördinator Voedseltuin Overvecht

Vanwege de uitbreiding en het vertrek van de huidige coördinator zoeken we een ondernemende coördinator voor de dagelijkse coördinatie van de werkzaamheden op de 2 locaties.  Er is een kerngroep die eindverantwoordelijk is en de voortgang van het project als geheel (inhoudelijk en procesmatig) bewaakt.

 

Functieomschrijving:

Als coördinator ben je (mede)verantwoordelijk voor:

 • Het werven, begeleiden en coachen van de deelnemers en vrijwilligers
 • Het opstellen van een teeltplan voor de tuin, in afstemming met de kerngroep, afnemers en andere samenwerkingspartners
 • Het onderhouden van contacten met instanties en organisaties in de wijk
 • Het opbouwen en onderhouden van een structuur van vrijwilligers, deelnemers en organisaties/instanties/bedrijven uit de wijk die duurzaam is
 • Het verder ontwikkelen van het lokale sociale en duurzame merk ‘ProefLOKAAL Overvecht’
 • Het actief promoten en uitdragen van de visie en de kernwaarden van de Voedseltuin Overvecht

 

Taken en werkzaamheden

 • Je maakt een teelt- en beheerplan voor de tuin
 • Je zorgt voor productie van voedsel, voor zowel deelnemers als voor afnemers
 • Je begeleidt zowel mensen in een kwetsbare positie als mensen die in een sterkere sociale positie verkeren in het werken in de gezamenlijke tuin
 • Je bouwt een vertrouwensrelatie op met de deelnemers en schakelt tussen de rol van coach en ondersteuner. Je gaat uit van wederkerigheid en spreekt deelnemers aan op eigen mogelijkheden
 • Je herkent potentieel en talenten bij de deelnemers en stimuleert de ontwikkeling hiervan. Ook draag je kennis en ervaring over aan deelnemers
 • je creëert draagvlak en zoekt actieve samenwerking met relevante organisaties, instanties en bedrijven in de wijk
 • Je bent het gezicht van de Voedseltuin. Je vindt het leuk om nieuwe verbindingen te leggen  en bent alert op nieuwe kansen en mogelijkheden
 • Je zorgt voor continuïteit en dynamiek in de processen
 • Je stelt waar nodig de aanpak bij in direct overleg met kerngroep en betrokkenen
 • Je gaat steeds uit van het gemeenschappelijke belang en doel, maar onderkent hierbij de grote diversiteit aan opvattingen en leefstijlen onder de deelnemers
 • Je evalueert en reflecteert regelmatig samen met de projectleider en met de betrokken doelgroepen en samenwerkingspartners het proces en de resultaten

 

Vaardigheden en kwaliteiten

 • Je hebt aantoonbare ervaring stadslandbouw en voedselproductie
 • Je bent bekend en hebt affiniteit met de verschillende doelgroepen van het project
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het aansturen van vrijwilligers, al dan niet binnen groenprojecten
 • Je bent in staat om op verschillende manieren en op verschillende niveaus te communiceren: naar de deelnemers m.b.t. te verrichten  werkzaamheden en naar buiten toe naar afnemers en organisaties en instanties in de wijk
 • Je kunt schakelen tussen verschillende partijen en hun (afwijkende) agenda’s, belangen en posities in het project
 • Je bent ondernemend en kunt zelfstandig werken
 • Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken

 

 

Duur werkzaamheden: De tuin is een onderdeel van een lokale keten, van lokale productie tot consumptie in Overvecht. Doel is dat de keten een sociale onderneming vormt die economisch rendabel wordt. De coördinatie van werkzaamheden zal in principe dan ook blijvend zijn. Wel wordt de inzet jaarlijks afgebouwd.

 

Uren: Voor 2017 gaat het om 22 uur per week, te verdelen over de 2 locaties.

De inzet wordt na 2017 geleidelijk afgebouwd. In overleg met deelnemers en afnemers zal bekeken worden wat een minimale inzet zal zijn.  

 

Wat bieden wij?

 • Een dynamische opdracht die je als zelfstandige vervult in een natuurlijke en inspirerende omgeving
 • Een fijn team van enthousiaste en betrokken mensen
 • Volop mogelijkheden jezelf verder te ontwikkelen
 • Een overeenkomst tot opdracht op projectbasis           

 

Interesse?

Stuur je reactie uiterlijk 20 november naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie kun je contact op nemen met Ans Klein Geltink, via bovenstaand emailadres of op 06-11252724.

Uit de reacties nodigen we potentiele kandidaten uit voor een gesprek. Deze gesprekken zijn gepland voor dinsdag 29 november tussen 9.30 en 14 uur. 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel