Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geĆÆnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

Doetie's geiten is een kleinschalige geitenboerderij in Jubbega. De geiten zijn van het Toggenburger ras, een zeldzaam huisdierras.

De geitenmelk wordt verwerkt tot bijzondere kazen. Het is een ambachtelijk bedrijf waar veel nog met de hand wordt gedaan.

30 Toggenburger geiten worden twee maal daags gemolken. Voorjaar 2017 komen er nog 25 geiten bij, de geitenlammetjes die in 2016 geboren zijn.

De geiten kunnen altijd in het kruidige weiland grazen, iedere dag kunnen ze naar buiten ook in de winter. Van de melk wordt rauwmelkse geitenkaas gemaakt. Zachte witschimmel kaasjes met en zonder as en half harde geitenkaas met natuurgerijpte korst. Het ruwvoer wordt zelf gewonnen.

Er zijn ook 2 varkens op het bedrijf die de wei opdrinken, die vrijkomt bij het maken van kaas. Alle melk wordt verkaast en al het vlees van de dieren wordt verwerkt, tot bijvoorbeeld gerijpte hammen en verkocht. Er is een groente tuin en er zijn kippen. Er is mogelijkheid om voor langere tijd op de locatie te verblijven.

De kaas wordt op markten verkocht en veel aan horeca geleverd.

Op dit bedrijf kunnen zowel deeltijd studenten als voltijds studenten van de Warmonderhof hun stage doen en veel leren. Het is tenslotte van land tot kaas.

 

Vriendelijke groet,

 

Doetie's geiten

Doetie Trinks

Schoterlandseweg 78

8411 ZH Jubbega

www.facebook.com/doetiesgeiten

0516-841857

06-36296276

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel