Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 
werktuin

 

In februari-maart 2016 wordt er in Holendrecht, Amsterdam Zuidoost een tuin van 3000m2 opgezet, waarvan ca 700-1000 m2 productietuin (groenten). Er komt ook een leuk gebouwtje (met keuken, kantoor, workshopruimte en ontvangstruimte) en een kas, maar die zou wel eens pas in april-mei klaar kunnen zijn. De grond is voor twee jaar beschikbaar. De bodem is bijna puur zand, met een zeer dunne teellaag, en daarom leggen we er eind februari een laag vruchtbare grond overheen om op te kunnen telen. Waarschijnlijk bovenste laag afplaggen, bedekken met karton en hieroverheen een compost/aardemengsel. Vlakbij zit een bioboer met compost www.hartstocht.net. Adviezen voor bodemverbetering komen ook van www.team-ecosys.nl (zeer innovatief bodemverbeteringsadviseur) en van Anton Nigten, promovendus aan de WUR over bodem en gezondheid.

Deze laatste gaat op de tuin ook enkele proefvelden aanleggen om verschillende composteringsstrategieën te vergelijken. Daarnaast gaan er in de tuin ondernemers aan de slag met initiatieven op het gebied van vrij spelen voor kinderen, theater (amfitheater), gezonde voedingsvoorlichting, particuliere tuintjes, permacultuur, timmerwerkplaats, potgrond- en compostproductie, kippen, en bessen.

Er zijn enkele kleine horecagelegenheden in de buurt die geinteresseerd zijn in het afnemen van groenten en terugleveren van GFT ed, en daarnaast is de hele multifunctionele opzet erop gericht dat er veel bezoekers komen die groenten kunnen afnemen. De stagiair is vrij om te bepalen hoe de groenten aan te bieden.

Het project is een initiatief van Empowerment Coöperatie Amsterdam B.A. uit Amsterdam Zuidoost, een coöperatie met een platformfunctie voor sociaal ondernemers en met gezondheid en empowerment als doelen. Zie Facebook.

We zijn op zoek naar een of twee enthousiaste stagiairs (medewerker teelt en vakbekwaam medewerker teelt BBL) om het stuk productietuin van 700-1000m2 te betelen, zowel in 2016 als in 2017. Een oud-student Stadslandbouw van de Warmonderhof uit Amsterdam Noord en de initiatiefnemer van de tuin (beiden permaculturisten) zijn beschikbaar als begeleiders. Ook zijn er vanaf juni vrijwilligers die kunnen helpen op de tuin. De opbrengst van de groenten is voor de stagiair.

Heb je interesse? Neem contact op met Annet van Hoorn, tel 06-25302315, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel