Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

Met behulp van een gewonnen subsidie van de gemeente Haarlemmermeer (Het Groenste  Idee) en een via crowdfunding ingezameld bedrag kon ik april 2014 een buurtmoestuin starten in Nieuw-Vennep.

 

Ik heb van 2012 – 2014 een opleiding op de Warmonderhof gevolgd en in het 2e jaar heb ik de buurtmoestuin opgestart m.b.v. vrijwilligers. De tuin is gelegen in een natuurgebiedje van Staatsbosbeheer aan de zuidrand van Nieuw-Vennep en is ruim 4100 m2 groot.

Er staan een tuinhuis, 2 folietunnels en een kippenhok met 4 kippen.

Aangezien ik nu een betaalde baan als tuinder voor een biologisch restaurant heb gevonden per 1 januari 2016 zoek ik een opvolger of opvolgers die de tuin willen gaan overnemen.

We telen biologisch (-dynamisch) groentes, fruit, kruiden en bloemen. In 2015 zijn we gestart met het opzetten van een bloemenpluktuin, maar daar valt nog wat aan te verbeteren.

Ook zijn er vele manieren om meer geld in het laatje te brengen. Nu doen we dat door onze produkten te verkopen om de tuin draaiend te houden.  Ook kan je denken aan educatie – er zijn minstens 3 basisscholen op loopafstand in de buurt – mensen met een beperking laten meehelpen, levering van produkten aan bedrijven of restaurants in de omgeving, samenwerken met boerenbedrijven in de nabije omgeving, etc.

 

Inmiddels hebben we een vaste klantenkring opgebouwd die regelmatig groentes en fruit komt kopen. Er is een grote aardbeientuin van ca. 350 m2, vele soorten bessen, stukje permacultuur en er is plek en gelegenheid genoeg om te experimenteren met diverse ‘vergeten’ groentes.
In de zomermaanden hebben we veel aardbeien geleverd aan landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek.

Vrijwilligers die meehelpen, krijgen produkten mee uit de tuin. Sinds kort hebben we ook eieren van onze kippen.

Verder maken we zelf jam, zoetzure courgettes en pompoenchutney die goed worden verkocht.

Ik heb ook goede contacten met de gemeente, Staatsbosbeheer en diverse lokale bedrijven die belangeloos hun hulp hebben geboden of produkten (gratis) hebben geleverd.


Vanuit de wijk wordt de moestuin gekoesterd en beschermd. Er wandelen en fietsen veel bewoners die ook een oogje in het zeil houden.

Kortom: het zou heel erg zonde zijn als de moestuin zou moeten stoppen als er geen opvolger(s) wordt gevonden! Je moet wel bereid zijn er veel tijd en energie in te stoppen en om kunnen gaan met vrijwilligers.

 

Heb je interesse, zie je deze tuin als een goede opstap of leerschool, neem dan contact met me op:

 

Miriam Geurts

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FB: buurtmoestuin

Website: www.degroenstetuin.nl

 

 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel