Klusdag bij de Wickevoorter Stadsboeren

 

Warmonderhof feliciteert student Ada De Graaff-Verzijden uit de tweedejaars deeltijdklas en haar broer Martin Verzijden die vorig jaar afstudeerde. Eind november hadden zij het investeringsbedrag bij elkaar om van start te kunnen gaan met hun project, de Wickevoorter Stadsboeren in Cruquius.

Kleinschalig en biologisch

Ada en Martien voerden een crowdfundingactie om hun investeringskapitaal bijeen te krijgen. In de nieuw te ontwikkelen duurzame wijk Wickevoort in Cruquius kon een stadsboerderij niet ontbreken, vonden Ada en Martin. Op de boerderij komt uitsluitend duurzame landbouw. Kleinschalig, biologisch en met respect voor de omgeving. "Bij ons kun je terecht voor lokaal geteelde producten. Verse eieren, eerlijk vlees, heerlijke geitenkaas en biologische groenten. Door boer te zijn dicht bij ‘de stad', kunnen we onze producten direct verkopen aan onze klanten, zonder tussenkomst van winkels. We vinden het heel belangrijk dat mensen kunnen zien hoe hun eten wordt gemaakt. Eten is tenslotte een noodzaak en wij denken dat het belang van gezond en goed eten nogal eens wordt onderschat. We gaan graag met mensen in gesprek over eten en dat kan volgens ons goed door te laten zien hoe dat eten tot stand komt."

Nieuwe kas

Met het investeringsgeld kunnen ze een kas aanschaffen en plaatsen om vroeg en laat in het jaar goed te kunnen telen en in de zomer tomaten, paprika's en bijvoorbeeld aubergines te verbowen. Ze kunnen een goede melkmachine en -koeling aanschaffen, een warme ontvangst bouwen voor klanten, bezoekers en dagbestedingsmensen, mobiele stallen realiseren voor kippen en geiten en divers materieel aanschaffen.

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel