sweet_potato_pie

Op veler verzoek volgt hier het recept dat tijdens één van de eetcafé-avonden werd gemaakt door student Annerein. Studenten helpen actief mee met het bedenken van menu’s en bereiden deze ook zelf. Oh, my Sweet Potatoe!

 

Ingrediënten

500 gr. bloem, 20 gr. bakpoeder, 10gr. zout, 10 gr. kaneel, 3 gr. gember, 2 gr. kurkuma, 250 gr. roomboter, 450 gr. kristalsuiker, 4 eieren, 10 gr. vanillepoeder, 500 gr. puree van zoete aardappel (afgekoeld), 1 zoete aardappel rauw om te raspen, 400 gr. gecondenseerde melk, 75 gr. roomboter op kamertemperatuur, 100 gr. mascarpone op kamertemperatuur, 100 gr. poedersuiker, 1 citroen + geraspte schil, 1 sinaasappel en geraspte schil.

Bereiding

Was de zoete aardappel, schillen hoeft niet, houd er één apart. Snijd de aardappels in schijfjes en snijd de gember en kurkuma fijn (of gebruik kurkumapoeder). Doe dit alles in een pan met 10 gr. suiker en 15 gr. boter en bak kort aan. Voeg een scheut water toe en laat gaar koken. Pureer tot een gladde mousse en laat afkoelen.

Verwarm de oven nu voor op 200 graden en vet een taartvorm in.

Meng bloem, bakpoeder, zout, kaneel en vanille poeder in een kom. Zet apart.

Mix de suiker en boter, voeg eieren toe, schraap af en toe naar beneden. Voeg de zoete aardappelpuree toe (houd 4 eetlepels achter!) en mix het geheel tot een glad mengsel. Rasp één rauwe zoete aardappel boven de kom en roer deze erdoor.

Meng vervolgens de droge ingrediënten door het natte mengsel, voeg geleidelijk de gecondenseerde melk toe.

Giet het cakemengsel in de bakvorm en bak de cake 50 minuten op 200 graden. Controleer af en toe of de cake niet te donker wordt en prik erin met een vork of satéprikker om te kijken of hij gaar is.

Maak ondertussen de crème. Meng de boter, mascarpone en poedersuiker met wat geraspte citroenschil, na verloop van tijd wordt het mengsel smeuïg en wit.

Laat de cake afkoelen. Snijd hem door midden. Smeer de achtergehouden zoete aardappelpuree over het onderste deel en plaatst het bovenste deel erop.

Smeer de crème over de taart, rasp er wat sinaasappelschil over en geniet!

 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel