Springenoverhetvuur

Warmonderhof vierde op 28 juni het Sint Jansfeest. Studenten en docenten vlochten kransen van bloemen uit eigen tuin, sprongen over het vuur en dansten volksdansen. Met het feest trad de laatste week voor de zomerpraktijk in. Vanaf 4 juli werken de eerstejaars en derdejaars studenten in twee periodes van vier weken op de boerderijen van Warmonderhof. Want het mag dan op alle andere scholen zomervakantie zijn: het land en de dieren vragen in deze periode maximale aandacht. 

Meer over Sint Jan: 

Sint Jan is de tijd dat de natuur het uitbundigst groeit en bloeit. De tijd dat de zon het hoogst aan de hemel staat maar zich ook alweer voorbereidt op de terugtocht. Zo is het Sint-Jansfeest bij uitstek het feest van tegenpolen. Warmonderhof wil, als antroposofische landbouwopleiding, met het vieren van de jaarfeesten stilstaan bij het ritme van de seizoenen en parallel daaraan van het mensenleven.
Op talloze plaatsen in Europa worden nog op of rond 24 juni Sint-Jansvuren ontstoken. Dit gebruik stamt uit voorchristelijke tijden. Het was vroeger een algemeen erkende en goed onderhouden feestdag. In deze periode hadden de buitenmensen tijd om feest vieren. Men kende aan het vuur een reinigende werking toe en ook de boze geesten konden erdoor worden verjaagd. Sprong men door de vlammen van het vuur, dan was dat om ongeluk en ziekten te overwinnen voor het komende jaar.
Bloemenkrans2

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel