2015-03-27-excursie-BOL-akkerbouw-(5)-(1)Het is lente op de Akkerbouw, de plantuitjes zijn gepland, het grasmengsel voor de koeien is gezaaid en staat boven. Dit seizoen gaat Warmonderhof Akkerbouw naast de traditionele akkerbouwgewassen ook verschillende groenten telen voor de binnenlandse versmarkt. Akkerbouwer Paul Fischer wil de leerlingen hierdoor meer laten kennismaken met de verschillende vormen van afzet en de verschillende partijen die hierin actief zijn. Ook zullen er vaker excursies worden georganiseerd, zoals deze foto laat zien: naar The Grow Group in het Limburgse Kessel, die de planten teelt voor Warmonderhof Akkerbouw.

De nieuwe gewassen die Warmonderhof Akkerbouw gaat telen zijn onder meer savooiekool en chinese kool. Daarnaast gaat Paul een aantal nieuwe teelten uitproberen zoals bleekselderij, venkel, koolrabi en bloemkool. De komende drie maanden plant hij en de praktijkstudenten elke twee weken groenten aan. Het telen van deze gewassen betekent natuurlijk dat ze ze ook moeten oogsten en afleveren, hierdoor ontstaan er een hoop nieuwe activiteiten op het bedrijf.


Dit  seizoen is Paul een samenwerking gestart met onze bijna-buurman, Jan van Diepen op de Wisentweg 26. "We delen kennis en kunde en machines en arbeid. Hier ervaar ik als beginnende akkerbouwer op Warmonderhof veel steun en plezier aan. Het biedt de studenten, die voor akkerbouw kiezen, de kans om een ander biologisch bedrijf van dichtbij te leren kennen. Door meerdere leerplekken aan te bieden kunnen we, ook bij grotere aantallen, de leerlingen zinvol werk bieden."

 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel