Siert-Deinum-web

Excursies zijn een vast en geliefd onderdeel van de lessen op Warmonderhof. Als boer-in-opleiding gaan de studenten in hun jaren op Warmonderhof veel verschillende biologische en biodynamische boerderijen langs om zich een beeld te vormen van hun mogelijke toekomst. De lessen graslandbeheer, onder leiding van docenten Meindert Bruinsma en Frens Schuring werden dit jaar geïllustreerd met excursies langs Boerderij de Groote Voort in Lunteren en de Graasboerderij in Sondel. 

De familie Van de Voort runt al sinds 1650 een melkveehouderij, tegenwoordig met Jersey koeien. Op het bedrijf wordt de beroemde Remekerkaas gemaakt en boer Jan Dirk van de Voort heeft een heel principiële en eigen visie op graslandbeheer, die doorwerkt in de kwaliteit en smaak van de kaas. Ook gingen de eerstejaars langs de Graasboerderij van de familie Deinum, waar Siert Deinum, Joke Ensing en dochter Welmoed Deinum een melkveehouderij bestieren en een graslandbeheer voeren met als doel, de ultieme, allergezondste liter melk voor mens en koe. De studenten krijgen de crème de la crème van de landbouw gepresenteerd en kunnen, aldus gevoed, zelf hun plan voor de toekomst verder vormgeven.

Meer weten over onze opleiding tot biodynamisch boer of tuinder? Kom eens naar een informatiedag! 
Fotocredits: Kester Scholten

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel