De grond moet het doen. Gelukkig is die hier op Warmonderhof heel mooi. Al vijfentwintig jaar wordt hier op biodynamische wijze geboerd.

Het is een jaar van extremen, vertelt akkerbouwer op Warmonderhof, Arjan Veenstra. "De grond moet het doen. Gelukkig is die hier op Warmonderhof heel mooi. Al vijfentwintig jaar wordt hier op biodynamische wijze geboerd." 

“Het koude voorjaar, die gierende, droge noordenwind, de heftige buien. Dat heeft gezorgd voor veel uitval in de gewassen. Nu groeit alles wel, maar je ziet bij ons, en op meer plekken in de polder, de gevolgen van het extreme weer van de afgelopen maanden.” Wat doe je dan, als akkerbouwer? “De rust bewaren. Je kunt nu niet zo veel. We geloven in aandacht voor de bodem; in het biodynamische systeem, met veel rustgewassen en een kringloop met de koeien van Johan. Onze grond geeft bijvoorbeeld veel meer vocht omhoog dan gangbare grond.” Warmonderhof Akkerbouw teelt aardappelen, wortelen, tarwe, plantuien, zaaiuien, bieten, grasklaver voor het vee van Johan, kool, industriepeen en b-peen. “We zetten de meeste gewassen biodynamisch af. Zoals onze tarwe, en bijvoorbeeld onze bieten voor Demeter appelstroop. De vraag naar Demeter stijgt. Je ziet dat de markt een behoefte laat zien aan biologisch-plus. Dat zal de komende jaren alleen maar gaan groeien. Wij als biodynamische boeren kunnen daarbij helpen door te blijven vertellen wat we doen en hoe we het doen.”   

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel