Bijenvolk-scheppen-2

Vanaf 15 maart 
Ontdek hoe een bijenvolk leeft, zich gezond houdt en wat haar bijdrage aan het landschap is. Je leert hoe je vanuit biodynamisch perspectief met bijenvolken om kunt gaan, wat dit van je vraagt en wat het voor je kan betekenen. Een open houding naar spirituele gezichtspunten wordt verondersteld. 

Over de training

Deze cursus is voor iedereen die wil leren hoe een biodynamische imker werkt en kijkt én voor mensen die zelf overwegen om vanuit deze visie te leren kijken, denken en werken. Je ontdekt de honingbij in haar natuurlijke jaarcyclus van groeien, zwermen en winterrust.Ontdek hoe een bijenvolk leeft en zich gezond houdt en wat haar bijdrage aan het landschap is. Je leert hoe je vanuit biodynamisch perspectief met bijenvolken om kunt gaan. En wat dit van je vraagt en voor jouzelf kan betekenen. Een zomer lang imkeren: 50% theorie en 50% praktijk, in de bijenstal van Warmonderhof. Bekijk hieronder alvast de TED Session met Jos Willemse of meld je direct aan voor de training.

Praktisch

AANMELDLINK(Je wordt doorgeschakeld naar Aeres Training Centre)

Inloop een halfuur voor aanvang
Tijden: 10.30 – 16.30 uur
Locatie: Warmonderhof, Wisentweg 12 Dronten
Trainer: Jos Willemse, imker bij Odin, in samenwerking met Jan Saal en anderen.
Kosten: €.750,00
Maximum aantal deelnemers: 15 (volgorde op datum van aanmelding)
Inhoudelijke vragen: Jos Willemse Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vragen over inschrijven 
 

Inhoud training

Je leert waarnemen en een relatie te ontwikkelen met het bijenvolk, de imme. Jos neemt je mee in de relatie tussen het bijenvolk, het landschap en jezelf en vertelt over het belang van het bijenvolk op het biologisch-dynamisch landbouwbedrijf. Na de cursus weet je hoe je het bijenvolk als geheel kunt ondersteunen vanuit een biodynamische visie, kun je zelfstandig een bijenkast openen, het volk benaderen en leer je de belangrijkste 'organen' te herkennen. Ook kun je een selectie maken van drachtplanten voor jouw tuin of erf. Wanneer je overweegt om bijen te gaan houden is dit een heel goed moment om daarmee te beginnen.

 

TED Session Jos Willemse over biodynamisch imkeren

 

 

 

Nieuwsbrief mobiel