Door: boer en promovendus Meino Smit
Aanvang: 20.00 uur 

 

Een landbouw vrijwel zonder fossiele brandstof en mét voldoende voedsel voor ons land, goede bodemvruchtbaarheid, biodiversiteit en voedselkwaliteit. Dat scenario schetst biologisch akkerbouwer Meino Smit. Hij promoveerde aan Wageningen Universiteit op de duurzaamheid van de landbouw tussen 1950 en 2040.

Hij laat ons tijdens de Avondklas zien hoe energiegebruik, landgebruik en arbeid steeds minder efficiënt ingezet worden met steeds meer ongewenste kosten voor de samenleving; óók in de biologische landbouw. Lees hier een interview met Meino Smit.

 

Over Warmonderhof Avondklassen

 

De Warmonderhof Avondklassen zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten, om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap. Reserveren is niet nodig. Aan gasten van buiten Warmonderhof wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Avondklassen worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Warmonderhof en Aeres MBO Dronten Warmonderhof, het opleidingscollectief voor biodynamische landbouw. In de agenda op de website staan alle ingeplande avondklassen vermeld.  

Voor alle Avondklassen geldt: aanvang: 20.00 uur. Adres: Warmonderhof, Warmonderhofzaal, Wisentweg 12, Dronten. 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Agenda

Nieuws
Open dagen
Avondklassen

Vacaturebank

stages
banen
vrijwilligerswerk

Bedrijvendatabase  
Warmonderhoffers

 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel